Hallo, ik ben Tine en welkom op mijn website. Ik stel mezelf graag aan je voor:

In 2012 studeerde ik als Master in de klinische psychologie aan de universiteit van Gent af. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in hoe mensen denken, waarom ze doen wat ze doen, hoe ze met elkaar omgaan en hoe onze omgeving ons mee vorm geeft. Kort na mijn afstuderen besloot ik om mijn wereld te verruimen en trok ik naar Argentinië, waar ik enkele maanden als vrijwilliger meedraaide in een hippotherapeutisch centrum voor kinderen en volwassenen. 

Na een periode terug in België verhuisde ik in 2014 naar Cambodja, één van de armste landen in Zuid-Oost-Azië. Daar heb ik bijna zes jaar gewoond en gewerkt. Hier deed ik zowel persoonlijke als pedagogische ervaring op in het werken met lokale kinderen en hun ouders. Diversiteit en multiculturaliteit zijn voor mij als vanzelfsprekend. Ik ontdekte een grote passie voor het werken met jonge kinderen en voor een ontwikkelingsgerichte aanpak. Om deze passie verder te voeden, heb ik een bijkomende opleiding in het kleuteronderwijs gevolgd. Door het actief bestuderen en toepassen van handboeken en literatuur wil ik mijn kennis en vaardigheden voortdurend uitbreiden.

Mijn ervaringen in het buitenland, met kinderen en volwassenen met uiteenlopende achtergronden en religies, hebben mij leren kijken met een open blik en leren luisteren zonder oordeel. Deze aanpak, waarbij jij als cliënt centraal staat, vormt de rode draad in mijn praktijk.

Momenteel ben ik voltijds aan de slag in een Antwerpse kleuterschool. Door het stimuleren van de ontwikkeling en het ondersteunen van ouders wens ik mee het verschil te kunnen maken voor (jonge) kinderen. Dit verschil wil ik ook graag maken voor jou en jouw gezin, als klinisch psychologe aan huis.

gebruik handpop

Opleiding en ervaring

  • Master of Science – klinische psychologie, Universiteit Gent
  • Cognitieve therapie, Dienst NAH, UZGent
  • Hippotherapeutisch werken, Cordoba, Argentinië
  • Leerkracht Engels, ABCs and Rice school, Siem Reap, Cambodja
  • Kleuterleerkracht, Jay Pritzker Academy, Siem Reap, Cambodja
  • Bachelor in het kleuteronderwijs – Thomas More
  • Kleuterleerkracht, Antwerpen

Klik op de afbeelding hieronder om mijn profiel bij de psychologencommissie te bekijken:

Erkenningsnummer: 892135299

Visumnummer: 366765

Consultatietaal: Nederlands, Engels

Maak een website of blog op WordPress.com