kost psycholoog
intakegesprek50 min – €65
individuele gesprekstherapie50 min – €65
koppeltherapie of familiegesprek50 min – €65
therapie kinderen, jongeren50 min – €65

Betaling

Elke consultatie duurt 50 minuten en bedraagt € 65. Op het einde van de sessie betaal je, ofwel cash, ofwel via QR-code (Payconiq of bank-app). Betalen via Bancontact is niet mogelijk.

Afspraak annuleren

Het kan altijd voorkomen dat je een consultatie moet annuleren wegens onverwachte omstandigheden. Daar heb ik alle begrip voor. Omwille van een goede planning van de agenda, maak ik graag enkele samenwerkingsafspraken:

  • Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. We maken ook ineens een nieuwe afspraak.
  • Wanneer je minder dan 24 uur op voorhand een consultatie annuleert of niet verwittigt, kan een sessie in rekening worden gebracht (verzuimvergoeding).
  • Ook ik dien jou minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een consultatie niet kan doorgaan. Een samenwerking komt namelijk van twee kanten.

Terugbetaling

Voor de terugbetaling van psychologische begeleiding is er sprake van 2 soorten terugbetaling: vanuit de mutualiteit en vanuit de overheid. Terugbetaling op een consultatie kan u maar bij één van de twee kanalen inbrengen.

Momenteel kan je bij mij enkel terecht met terugbetaling vanuit de mutualiteiten. De aansluiting bij de regeling vanuit de overheid is nog volop in ontwikkeling.

Terugbetaling vanuit de mutualiteiten

De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Het bedrag, het aantal sessies en de voorwaarden voor de terugbetaling verschillen per mutualiteit en vaak ook per provincie. Een visueel overzicht voor kinderen en volwassenen kan je hier terugvinden. De gedetailleerde voorwaarden kan je hier nalezen of kan je best navragen bij je eigen mutualiteit.

Om van terugbetaling te kunnen genieten, vullen we na een reeks consultaties of na afloop van de therapie het terugbetalingsformulier van je mutualiteit in. Dit formulier kan je op de website van je mutualiteit terugvinden.

Terugbetaling vanuit de overheid – niet van toepassing voor mijn praktijk

In tegenstelling tot de terugbetaling vanuit de mutualiteiten is de terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering voor iedereen gelijk ongeacht de mutualiteit waarbij je bent aangesloten. Het doel van deze terugbetaling is psychologische zorg beter toegankelijk en betaalbaarder maken.

Deze regeling is vrij nieuw en is nog volop in ontwikkeling. Hier kan u meer informatie nalezen.

Maak een website of blog op WordPress.com